رئیس اداره بهزیستی مراغه

آذربایجان شرقی/ جامعه سالمندی به تکریم، توانمندسازی و ارتقاء جایگاه اجتماعی در جامعه نیازمند است

مریم رسولی با اعلام این مطلب افزود: “سالمندان پیش گام در اقدامهای محلی و جهانی؛ آرزوها، رفاه و حقوق ما” شعار جهانی امسال بوده و شعار ملی نیز “حفظ کرامت، ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی سالمندان با گامهای محله محور” برای سال جاری تعیین شده است.

به گزارش دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، مریم رسولی با اعلام این مطلب افزود: “سالمندان پیش گام در اقدامهای محلی و جهانی؛ آرزوها، رفاه و حقوق ما” شعار جهانی امسال بوده و شعار ملی نیز “حفظ کرامت، ارتقاء سلامت و کیفیت زندگی سالمندان با گامهای محله محور” برای سال جاری تعیین شده است.

وی ادامه داد: شعارهای ملی و جهانی تعیین شده بیانگر جایگاه رفیع سالمندان به عنوان سرمایه های معنوی، فرهنگی و اجتماعی در جامعه است.

رئیس اداره بهزیستی مراغه تعداد سالمندان تحت پوشش بهزیستی مراغه را ۴۴۵۰ نفراعلام کرد و گفت: از این تعداد ۲۷۰۷ سالمند در خانواده زندگی می کنند  که ۱۳۳۸  نفر سالمند زن و ۱۳۶۹ سالمند مرد می باشد.

وی افزود:  ۶۰۷سالمند زن  و۷۱ مرد سالمند سرپرست خانوارمی باشند.

وی ادامه داد:  ۵۵۸ زن و ۵۱۰ مرداز این سالمندان دارای معلولیت هستند.

مریم رسولی ، نسبت سالمندان زن به مرد را ۵۶ به ۴۴ اعلام نمود و گفت:۴۴۵ نفر از این تعداد در دهک اول و ۱۱۱نفر از این سالمندان در دهک دوم قرار دارند و مابقی در دهک بعدی تقسیم شده اند.

وی افزود: یک مرکز نگهداری شبانه روزی برای بانوان سالمند ،  یک مرکز روزانه سالمندان و یک مرکز بنیاد فرزانگان تحت نظر بهزیستی شهرستان مراغه فعالیت می کنند.

وی ادامه داد:ارائه وسایل توانبخشی و خدمات توانپزشکی اعم از فیزیوتراپی کاردرمانی و…- شناسایی سالمندان بی سرپرست و بد سرپرست و ارجاع به مراکز نگهداری از خدمات بهزیستی برای سالمندان عزیزمی باشد.

وی اضافه نمود: اعطای وام خود اشتغالی در صورت داشتن قیم نامه به فرزندان ، مشاوره روانشناسی ، پرداخت مبلغ ۴۲ میلیون ریال حق پرستاری به سالمندان بستر گرای شدید و پرداخت هزینه پوشاک به مبلغ ۱۵ میلیون ریال  و پرداخت حق معیشت به سالمندان بدون درآمد از سایر خدمات بهزیستی برای سالمندان عزیز است.

روزهای نامگذاری شده:

روز اول: سالمند و منزلت اجتماعی – ۸ مهرماه
هدف: ارتقاء احترام اجتماعی و جایگاه فرهنگی سالمندان
روز دوم: سالمند و سالمت جسمی – ۹ مهرماه
هدف: ارتقاء آگاهی و خدمات سالمت جسمی سالمندان
روز سوم: سالمند و سالمت روان – ۱۰ مهرماه
هدف: پیشگیری از افسردگی و ارتقاء نشاط روانی سالمندان
روز چهارم: سالمند و خانواده – ۱۱ مهرماه
هدف: تقویت پیوندهای خانوادگی و انتقال تجربیات بین نسلی
روز پنجم: سالمند و مشارکت اجتماعی – ۱۲ مهرماه
هدف: معرفی نقش سالمندان در توسعه اجتماعی و فرهنگی
روز ششم: سالمند و حمایتهای اجتماعی – ۱۳ مهرماه
هدف: آشنایی با حقوق سالمندان و خدمات حمایتی موجود
روز هفتم: سالمند، معنویت و امید به زندگی -۱۴ مهرماه
هدف: تقویت روحیه، امید و معنویت در دوران سالمندی