سال ۱۴۳۰ ازهر۴ایرانی یک نفر سالمند

رییس دبیر خانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه جمعیت ایران رو به سالمندی دارد، تصریح کرد: در سال ۱۴۳۰شمسی از هر ۴ ایرانی یک نفر سالمند است لذا نیاز سالمندان مختص به یک حوزه نیست و در ابعاد مختلف باید مورد توجه قرار گیرد که تشکیل شورای سالمندی در جهت تسهیل در این امر […]

رییس دبیر خانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه جمعیت ایران رو به سالمندی دارد، تصریح کرد: در سال ۱۴۳۰شمسی از هر ۴ ایرانی یک نفر سالمند است لذا نیاز سالمندان مختص به یک حوزه نیست و در ابعاد مختلف باید مورد توجه قرار گیرد که تشکیل شورای سالمندی در جهت تسهیل در این امر است.

شهرخبر، حسین نحوی‌نژاد دراولین جلسه شورای ساماندهی سالمندان استان زنجان با اشاره به اینکه بسیاری از بیماری‌های سالمندان قابل پیشگیری هستند، اما طب سالمندی در کشور رشد نکرده است گفت: ۸۰ درصد مسایل و مشکلات سالمندان قابل پیشگیری است و در برنامه توسعه‌ای کشور باید به برنامه‌های مربوط به سالمندان توجه ویژه‌ای شود هرچند طبق آمار در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از سالمندان به همراه خانواده زندگی می‌کنند که این امر نقطه قوت برای این قشر محسوب می‌شود.وی افزود: توجه و اهمیت به سالمندان تنها نیم قرن است که در کانون مجامع بشری قرار گرفته است؛ در حالی که دین مبین اسلام و همچنین فرهنگ اصیل کشور ما توجه ویژه‌ای به سالمندان در بطن مفاهیم خود داشته است.

مشاور رییس سازمان بهزیستی کشور خاطرنشان کرد: طبق پیمایش‌های صورت گرفته ۳۰ درصد از سالمندان کشور زیر خط فقر قرار دارند که یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر سالمند تحت پوشش کمیته امداد و ۲۸۰ هزار سالمند نیز تحت خدمات بهزیستی هستند.

DSC_0579

نحوی‌نژاد با تاکید بر اینکه طب سالمندی در کشور رشد نکرده است، افزود: با انجام اقدامات پیشگیرانه و همچنین تست‌های غربالگری می‌توان از ابتلا به بسیاری بیماری‌های سخت و سرطان‌ها در سنین بالا پیشگیری کرد. همچنین توجه به سلامت روحی و روانی سالمندان ضروری است زیرا طبق آمار ۳۷ درصد از سالمندان از اختلالات سلامت روحی از جمله استرس ، اضطراب و افسردگی رنج می‌برند.

رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان بهزیستی کشور از تشکیل بنیاد نخبگان خبر داد و بیان کرد: این بنیاد فضای مشخصی نیست؛ بلکه با همسو کردن فعالیت حوزه‌های مختلف در مسائل مربوط به سالمندان با مشارکت خود آنها اقدامات موثری صورت می‌گیرد تا این قشر از جامعه به انزوا نرفته و حضور موثری در اجتماع داشته باشند. این بنیاد در چندیدن استان کشور تشکیل شده و پیش‌بینی می‌شود استان زنجان نیز در این حوزه با موفقیت وارد شود.

به گزارش ایسنا، در ادامه جلسه مدیر کل امور اجتماعی استانداری زنجان نیز گفت: باید با راه‌اندازی اتاق‌های فکر با استفاده از پتانسیل لازم قشر سالمند جامعه مورد توجه قرار بگیرد.

علی جعفری اظهار کرد: مشارکت جدی همه دستگاه‌های اجرایی در حوزه سالمندان زمینه بهبود وضعیت سالمندان را در سطح کلان فراهم می‌کند که تبعات آن شامل کل اجتماع می‌شود و باید توجه داشت در این حوزه به نیازهای معنوی سالمندان نیز توجه کافی شود.

مدیر کل امور اجتماعی استانداری زنجان با بیان اینکه راه‌اندازی اتاق‌های فکر و استفاده از تجارب و نظرات سالمندان، از انزوا و گوشه‌گیری این قشر از جامعه جلوگیری می‌کند، خاطرنشان کرد: با عنایت دولت تدبیر و امید به حذف سقف سنی از صندوق بیمه روستایی، فرصت مناسبی برای تحت پوشش قرار دادن همه سالمندان روستایی در این حوزه فراهم شده و نهادهای حمایتی می‌توانند با بر عهده گرفتن حداقل پرداختی برای عضویت در این صندوق سالمندان نیازمند را نیز پوشش دهند.

بر اساس این گزارش، در ادامه نیز مدیر کل بهزیستی استان زنجان گفت: ۳۰ درصد از سالمندان استان از حقوق بازنشستگی استفاده می‌کنند.

مرتضی مکاریان اظهار کرد: دو شهر در استان به‌عنوان شهرهای دوستدار سالمند انتخاب شده‌اند که شامل شهر سلطانیه که شهر پایلوت مناسب سازی هم می‌باشد و همچنین شهر هیدج در شهرستان ابهر است.

وی افزود: طبق آمار نسبت سالمندی درکشور ۲٫۸ است و در حال حاضر ۵٫۶ میلیون جمعیت سالمند در کشور وجود دارد که این آمار رو به افزایش است و این رقم در استان زنجان به بیش از ۸۶ هزار نفر می‌رسد که نیازهای خاص خود را می طلبد.

مکاریان ادامه داد: بکارگیری ساز و کارهای مناسب برای جلوگیری از احساس انزوا، حفظ نقش و شان سالمندان، تقویت سازمان‌های مردم نهاد و همچنین وضع قوانین حمایتی از سالمندان و همچنین پیش‌بینی حمایت‌های بیمه‌ای به صورت گسترده از جمله این اقدامات است.

وی با بیان اینکه تشکیل شورای سالمندی یکی از اقدامات کشوری در راستای دستیابی به این اهداف است، تاکید کرد: در حال حاضر ۵٫۲۲ درصد سالمندان کشور تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند؛ در حالی که این آمار در استان زنجان ۱۴ درصد بوده و بیانگر بهبود وضعیت سالمندان استان است.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان خاطرنشان کرد: طی بررسی‌های به‌عمل آمده بیش از ۳۰ درصد از سالمندان استان از حقوق بازنشستگی استفاده می‌کنند و همچنین ۲ هزار سالمند تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند که از این تعداد ۱۵۰ سالمند در مراکز شبانه روزی نگهداری می‌شوند.

همچنین کمال حسنی معاون حمایت و سلامت کمیته امداد استان زنجان نیز در این جلسه گفت: ۱۸ هزار سالمند در استان زنجان تحت پوشش کمیته امداد قرار دارند که ۱۲ هزار نفر از این تعداد زنان سالمند هستند و این امر توجه ویژه در حوزه برنامه‌ریزی برای توانمند سازی را می‌طلبد.

وی افزود: تنها نیاز سالمندان مسائل اقتصادی و معیشتی نیست؛ بلکه توجه به خدمات بیمه‌ایی نیز از درخواست‌های عمده در این حوزه است.