مشکل اصلی امروز سالمندان کاهش وزن و لاغری است

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: اگر چه امروزه چاقی بیشترین مشکل تغذیه‌ای در سنین جوانی و میان‌سالی است اما در افراد سالمند مشکل اصلی، کاهش وزن و لاغری است. لیلا شورورزی در گفتگو با  خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،افزود: مطالعات نشان داده دریافت کم انرژی با افزایش مرگ […]

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: اگر چه امروزه چاقی بیشترین مشکل تغذیه‌ای در سنین جوانی و میان‌سالی است اما در افراد سالمند مشکل اصلی، کاهش وزن و لاغری است.

لیلا شورورزی در گفتگو با  خبرنگارباشگاه خبرنگاران مشهد،افزود: مطالعات نشان داده دریافت کم انرژی با افزایش مرگ و میر مرتبط است و رژیم غذایی ناکافی، شاخص توده بدنی پایین، کم شدن دور بازو و کاهش آلبومین سرم با شکستگی لگن ارتباط دارد.

وی بیان داشت: کاهش وزن ناگهانی حتی هنگامی که به‌صورت خودخواسته انجام شود خطر شکستگی لگن را افزایش می‌دهد.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور اظهار داشت: چهار علت اصلی در کاهش وزن افراد سالمند شامل بی‌اشتهایی، تحلیل توده عضلانی، لاغری مفرط و کم آبی است.

شورورزی عنوان کرد: راهنمای مداخله تغذیه‌ای برای سالمندان مبتلا به سوءتغذیه شامل افزایش وزن از طریق افزایش دریافت پروتئین، انرژی و مایعات است.

وی خاطرنشان کرد: در سالمندان مبتلا به سوءتغذیه لازم است از غذاهای پر انرژی و پر پروتئین استفاده شود.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور گفت: برای افزایش دانسیته انرژی و پروتئین غذاهای سالمندان می‌توان کمی پودر شیر خشک به غذاهایی مانند شیر، ماست، سوپ یا فرنی اضافه کرد.

شورورزی یادآور شد: از بهترین توصیه‌ها برای مقوی و مغذی کردن غذا، اضافه کردن غلات جوانه‌زده(جوانه گندم، ماش یا عدس) و یا پودر غلات جوانه‌زده در برنامه غذایی است.

وی با اشاره به اینکه مصرف جوانه غلات، انرژی و پروتئین غذا را افزایش می‌دهد، اظهار داشت: استفاده از جوانه غلات در تهیه انواع سالاد، سوپ، آش و اضافه کردن پودر جوانه غلات در انواع سالادها، ماست، ماست خیار و … نمونه‌هایی از مقوی و مغذی کردن غذا است.

کارشناس مسئول واحد بهبود تغذیه دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور بیان کرد: رژیم غذایی باید حاوی مقادیر مناسبی از منابع غذایی حاوی روی(ZN) مانند جگر، عدس، نخود سبز، نان گندم کامل مانند سنگک، گوشت و لبنیات باشد.

شورورزی گفت: سالمندان باید روزانه ۱ تا ۵/۱ لیتر مایعات( آب، شیر، چای کم رنگ، دوغ کم نمک و بدون گاز، آب میوه طبیعی و … ) قبل از ایجاد احساس تشنگی بنوشند.

… اضافه کرد: سالمندان از گروه نان و غلات مانند نان، برنج و ماکارونی بیشتر استفاده و باید در هر وعده غذایی یکی از انواع نان و غلات یا سیب‌زمینی را مصرف کنند.