نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با بیان اینکه بر اساس آمار به ازای هر ۵ درصد مرد سالمند، ۲۰.۵ درصد سالمندان “زن” تنها زندگی میکنند، گفت: تنها زیستن یکی از چالشهای اساسی زنان سالمند است چون شانس ازدواج مجدد را ندارند و ضروری است تابوی ازدواج زنان سالمند در جامعه شکسته شود.
حسام الدین علامه به آسیب شناسی پدیده زنانه شدن سالمندی در ایران پرداخت و اظهار کرد: در دوران سالمندی، سالمندان مرد شانس ازدواج مجدد را دارند و کمتر تنها هستند ولی زنان سالمند به لحاظ مسائل فرهنگی این امکان را ندارند.
وی که در برنامهای رادیویی سخن میگفت، ادامه داد: در سالهای گذشته به دلیل تولد بیشتر نوزادان پسر که ۱۰۷ نوزاد پسر به ازای تولد ۱۰۳نوزاد دختر بود و فوت ناشی از حوادث کاری در مردها، جنسیت سالمندی مردانه بود ولی از سال ۸۵ به بعد، به دلیل کنترل عوامل مهمی چون عوارض زایمان، مرگ و میر مادران در هنگام تولد و دوران بارداری و افزایش مهاجرت مردان، جنسیت سالمندی در کشور زنانه شده است و بر اساس آمار سال ۹۵ به ازای هر ۱۰۰ زن سالمند، ۹۷ مرد سالمند وجود داشت که در سال ۱۴۰۰ به ازای هر ۱۰۰ زن سالمند ۹۲ مرد سالمند زندگی میکند.
به گفته رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، بر اساس آمار بعد از ۸۵ سالگی مجدد تعداد مردان سالمند بیشتر میشود و جنسیت سالمندی مردانه میشود.
وی همچنین در ادامه سخنان خود به پدیده «زنان سالمند فرهیخته» نیز اشاره و با بیان اینکه امروزه ما با پدیده زنان سالمند فرهیخته هم مواجهایم، تصریح کرد: میزان ازدواج در زنان دارای تحصیلات تکمیلی کمتر است و در حقیقت میزان تجرد قطعی در زنان فرهیخته بیشتر شده است.
علامه معتقد است که در راستای حمایت از زنان سالمند تنها، با توجه به افزایش آمار دختران دچار تجرد قطعی باید قانون گذار یک نوع حمایت ویژه برای مسکن آنها در زمان فوت پدر و مادر دختران مجرد در سالمندی داشته باشد و نیز میتوان با نگاه فقه پویا در زمینه تقسیم ارث و در شرایطی که زن همسر خود را از دست میدهد، بستری برای به تعویق افتادن تقسیم مسکن تا زمانی که مادر خانواده زنده است را فراهم کرد.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، تعداد جمعیت سالمندان کشور را ۹ میلیون نفر عنوان کرد و در اینباره توضیح داد: بر اساس پیش بینیها در سال ۱۴۱۰تعداد سالمندان به ۱۳ میلیون و در سال ۱۴۲۰ به ۱۹ میلیون و در سال ۱۴۳۰ به ۳۵ میلیون نفر میرسد که ضروری است تغییراتی در کیفیت و سبک زندگی سالمندان اتفاق بیفتد.
وی در پایان سخنان خود با تاکید بر اهمیت و ضروت توجه حاکمیت به “پیری جامعه”، خاطر نشان کرد: اکنون وضعیت صندوقهای بازنشستگی بحرانی است و با افزایش سالمندان، صندوقهای بازنشستگی دچار ورشکستگی میشود و با شرایط ابر بحرانی مواجه خواهند شد.
معاون وزیر و رییس سازمان بهزیستی کشور در ادامه سفر یک روزه خود به شهرستان نیشابور و در سومین برنامه خود، با همراهی دکتر مسعود فیروزی، مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی، هاجر چنارانی، نماینده مردم نیشابور در مجلس شورای اسلامی و جمعی از کارشناسان ستادی، از مرکز سالمندان علیبن ابیطالب(ع) این شهرستان بازدید کرد.
به گزارش دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، به گزارش همشهری آنلاین، دختر همسایه آنقدر خوشش آمد که مرتب زنگ میزد و درخواست میکرد پرستار دائم آن مادر شود. او هم تا آنجا که از دستش برمیآمد، دریغ نمیکرد. اینها را «شهلا چمندار» میگوید. ساکن منطقه ۵ است و پونک، اما با ارتباطهایی مجازی که در […]
به گزارش دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان سلمان حسینی افزود: این خدمات شامل توانبخشی، ویزیت در منزل، مناسب سازی، برنامه سی بی آر (توانبخشی مبتنی بر جامعه) و فعالیت های اجتماعی و آموزشی و توانبخشی روزانه است. وی با اشاره به ایجاد مراکز روزانه سالمندان، افزود:باید شرایط حضور […]
به گزارش دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور، حمیدرضا علیزاده رضایی درخصوص افراد مجهولالهویه تحت پوشش حوزه توانبخشی، گفت: سالمندان، افراد دارای معلولیت، بیماران اعصاب و روان که بلامکان یا بدون هویت هستند و کد یکتا دارند، همینطور افرادی که فاقد سرپرست موثر هستند یا خانواده صلاحیت نگهداری از آنها را ندارد، صرفا با حکم قضایی […]
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه