توصیه دانشمندان به سالمندان

دانشمندان دانشکده سلامت عومی جان هاپکینز به این نتیجه رسیدند که افرادی که کم می خوابند و یا کیفیت خواب آنها ضعیف است، دارای تصاویر مغزی غیر عادی هستند که نخستین نشانه های ابتلا به بیماری آلزایمر را در خود دارد. [divider] به گزارش مهر، در تحقیقاتی که نتایج آن در مجله انجمن پزشکی آمریکا […]

دانشمندان دانشکده سلامت عومی جان هاپکینز به این نتیجه رسیدند که افرادی که کم می خوابند و یا کیفیت خواب آنها ضعیف است، دارای تصاویر مغزی غیر عادی هستند که نخستین نشانه های ابتلا به بیماری آلزایمر را در خود دارد.

[divider]

به گزارش مهر، در تحقیقاتی که نتایج آن در مجله انجمن پزشکی آمریکا منتشر شده، دانشمندان ۷۰ بزرگسال را که در دهه هفتم زندگی به سر می برند بررسی کردند. این شرکت کنندگان به پرسشهایی درباره الگوهای خواب خود پاسخ داده و در معرض عکسبرداری های مغزی برای بررسی اندازه پلاک بتا امیلوئید قرار گرفتند. تجمع این پلاکها یکی از نشانه های ابتلا به بیماری آلزایمر است.

به نظر می رسد که نوسان سطح بتا آمیلوئید با عادات خواب تنظیم می شود. افرادی که کمتر می خوابند و یا در خواب خود مشکل دارند بیشتر احتمال دارد که سطح پلاک بتا آمیلوئید در مغز آنها افزایش یابد.

این تحقیق بدان معنا نیست که داوطلبان در آستانه ابتلا به بیماری آلزایمر هستند اما نشان می دهد که احتمال دارد خواب که به مغز زمان لازم برای استراحت روزانه را می دهد راه مهمی برای نگاه داشتن این پلاکها در حداقل باشد و از سوی دیگر بهبود وضعیت خواب ممکن است راه مهم و حیاتی برای ممانعت از ابتلا به بیماریهای مخرب اعصاب باشد.

این گزارش جدید تحقیقاتی که پیشتر در مجله ساینس منتشر شده بود را تأیید می کند. در این تحقیقات مشخص شده بود که خواب ضایعاتی از جمله پروتئینهای آمیلوئید را از بین می برد و سلولها را منقبض می کند تا عملکرد آنها بهتر شود.