سند الزامات و شاخص های سلامت سالمندان تدوین می شود

مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس برگزاری نشست «هم اندیشی سلامت سالمندان» با حضور نمایندگان تمام دستگاه های ذیربط را فرصتی در جهت تعیین اقدامات، الزامات و شاخص های سلامت سالمندان در کشور توصیف کرد.

  دکتر محمداسماعیل مطلق در این نشست، گفت: ایجاد هماهنگی های مشترک بین بخشی برای ارتقاء سلامت سالمندان، هدف کلی این نشست است.

وی با اعلام اینکه کشور در حال حاضر ۷ میلیون سالمند دارد و این روند رو به افزایش است، تصریح کرد: برای داشتن سالمندانی سالم در گذشته اقداماتی انجام شده ولی در پیشنهادهای اولیه برای تدوین یک سند جامع به آن ها توجه نشده است که باید به مجموعه اقدامات اضافه شوند.

دکتر مطلق در خصوص سازمان هایی که متولی امر سلامت سالمندان هستند گفت: این نهادها شامل متولیان سلامت سالمندان، مسئولان بین بخشی و کارکرد آن ها برای تحقق سلامت سالمندان و سازمان های پشتیبان که تحقق الزامات سند را بر عهده خواهند داشت می شوند.

وی ادامه داد: در این نشست ابتدا عملکردهای پیش بینی شده هر نهاد یا سازمان بررسی شده و فعالیت هایی که تاکنون انجام شده است توضیح داده می شود. سپس موارد اشتباه تصحیح و کمبودها بیان می شوند و آنگاه الزامات تحقق عملیاتی شدن سند مطرح و در نهایت شیوه تحقق الزامات مورد بحث و تصویب قرار می گیرند.

مدیرکل سلامت جمعیت، خانواده و مدارس در پایان تصریح کرد: امیدواریم خروجی این نشست تصویب پیش نویس مجموعه فعالیت ها، برنامه ها، شاخص ها و الزاماتی که برای سلامت سالمندان مورد نیاز است باشد.

گفتنی است در این نشست که با حضور دکتر سیاری معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دکتر میدری معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دکتر طاهری رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت و به ریاست دکتر مجدزاده رییس مرکز تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، نمایندگان صندوق ها و سازمان های بیمه، بهزیستی، کمیته امداد، شهرداری تهران و برخی مؤسسات پژوهشی و انجمن های علمی، تخصصی حضور داشتند و در خصوص رویکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درامر سالمندی، اهمیت برنامه سالمندی مبتنی بر گروه های سنی و رویکرد وزارت بهداشت در امر سالمندی، بررسی فعالیت های انجام شده توسط ذینفعان مربوطه، زیرساخت ها و موانع کار بحث و تبادل نظر صورت گرفت.