رئیس پژوهشکده مطالعات دانشگاه اراک

مرکزی/ ارسال ۱۲۰ مقاله به همایش ملی فعالیت بدنی، سلامت و سالمندی در دانشگاه اراک

رئیس پژوهشکده مطالعات کاربردی در علوم ورزشی دانشگاه اراک از ارسال ۱۲۰ مقاله به همایش ملی فعالیت بدنی، سلامت و سالمندی خبر داد.

دکتر علیرضا بهرامی، در نشستی با خبرنگاران، اظهار کرد: در راستای ایفای نقش دانشگاه ها و اثرگذاری اجتماعی که دانشگاه ها باید در جامعه داشته باشند، یکی از برنامه های دانشگاه اراک برگزاری همایش های اثربخش و مرتبط با نیاز امروز جامعه است و دانشکده علوم ورزشی اراک یکی از مهمترین دانشکده های ورزشی غرب کشور با ۲۰ عضو هیئت علمی و ۳ گروه آموزشی است که تلاش کرده در دوره جدید مدیریتی، نقش آفرینی بهتری در حوزه ورزش ایفا کند.

وی با اشاره به اینکه استان مرکزی با داشتن ۱۵۸ هزار سالمند، دومین استان سالمند کشور است، تصریح کرد: با هدف گذاری انجام شده، دانشکده علوم ورزشی تصمیم گرفت از طریق پژوهشکده برای سالمندان کاری انجام دهد که این کار بتواند بهره وری سالمندان را با تاکید بر سلامت بدن و فعالیت بدنی بیشتر کند چراکه اگر فرد سالمند سبک زندگی اش را به سمت ورزش و سلامتی تغییر بدهد می تواند زندگی بهتری داشته باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک افزود: تاکنون ۱۲۰ مقاله از دانشگاه های سراسر کشور به همایش رسیده که ۱۵ مقاله برتر در روز اول همایش که سه شنبه هشتم آذرماه خواهد بود، ارائه می شود و مابقی مقاله ها در قالب پوستر ارائه خواهند شد. موضوعات مقالاتی که قرار است ارائه شوند، روانشناسی ورزش سالمندی، رفتار حرکتی، توانبخشی در سالمندی و فیزیولوژی ورزش در سالمندی و اوقات فراغت سالمندی است.

بهرامی با تاکید بر اینکه عمده ترین تفاوت این همایش با سایر همایش ها جنبه میدانی و کاربردی بودن آن است، تصریح کرد: در روز دوم همایش ۲۰۰ سالمند از شهر اراک در سالن ورزشی دانشگاه جمع خواهند شد و در ۵ کارگاه عملی مختلف حضور پیدا می کنند. کارگاه هایی مانند کنترل و کاهش کمردرد، زانودرد، رژیم و تغذیه و تاکید بر زندگی فعال در روز دوم همایش برگزار می شود و موارد توسط متخصصین توضیح داده خواهد شد. همچنین از دیگر اهداف این همایش احترام گذاشتن و ایجاد ارزشمندی برای جامعه سالمندی با هدف زندگی بهتر است .

بهرامی با اشاره به اینکه هم اکنون ۱۱.۵ درصد مردم استان سالمند هست و در سال ۱۴۲۰ این آمار به ۲۰ درصد می رسد افزود:  در کشور نقشه روشن و جامعی برای سالمندان ترسیم شده ولی خیلی عملیاتی نشده است. این همایش تلنگری به برنامه ریزان استان بویژه نهادهایی مانند بهزیستی است که ارتباط مستقیم با سالمندان دارند تا چشم انداز روشنی برای خدمت به سالمندان در نظر بگیرند.

عضو هیئت علمی دانشگاه اراک تصریح کرد: با وجود جلسه ای که با اداره بهزیستی استان داشتیم، آنها تمایلی برای کمک به همایش نداشتند و مشارکتی نکردند. اگر مشکلات به مسائل تبدیل شوند دانشگاه می تواند این مسائل را با راهکارهای علمی با همکاری دانشجویان حل کند همانطور که هر ساله ۸ تا ۱۰ پایان نامه در حوزه ورزش سالمندی در دانشگاه اراک ارائه می شود .

بهرامی گفت: اماکن ورزشی بیشتری باید در دسترس سالمندان باید باشد. انگیزه برای ورزش بسیار مهم است و آگاهی بخشی، تغییر نگرش و تغییر رفتار در سالمندان را به دنبال دارد. وقتی یک سالمند پی ببرد که اگر ۳ بار در هفته نیم ساعت در روز پیاده روی انجام بدهد می تواند به سلامت جسمانی و روانی خود کمک کند بیشتر به ورزش روی می آورد.

دکتر عباس صارمی رئیس دانشکده علوم ورزشی دانشگاه اراک نیز با اشاره به این موضوع که دانشگاه یک نهاد علمی و آگاهی بخش است افزود: در حال حاضر سن امید به زندگی در کشور ۷۵ سال است و نیازمند تمهیداتی برای ارتقای سلامت و بهبود کیفیت زندگی در سالمندان هستیم.

وی با بیان اینکه یکی از ابزارهای کارآمد در افزایش کیفیت زندگی و طول عمر سالمندان، فعالیت بدنی است، گفت: در این راستا برای این همایش از همه دانشگاه های کشور مقالاتی دریافت شده و نکته مهم این است که در این همایش صرفا نگاه، نگاه تئوری نباشد و خروجی کاربردی برای سالمندان بخصوص سالمندان سطح اراک داشته باشد، به همین منظور از سالمندان نیز دعوت به عمل آوردیم تا از دستاوردهای علمی که در دانشگاه اراک داشتیم برای سالمندان استفاده کنیم.