نام کاربری یا نشانی ایمیل
رمز عبور
مرا به خاطر بسپار
مژگان رضازاده ، افزود: تلاش میکنیم در ایران باتوجه به حرکت به سمت سالمندی و جغرافیا و زیست بوم کشور که مناسب گردشگری است، یک بُعد را به نام ایران در سازمان بهداشت جهانی به نام «گردشگری سالمند» ثبت کنیم.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان خاطرنشان کرد: جلسات با وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آغاز و شیوه نامهها تدوین شده و امید است این اتفاق محقق شود و ایران بتواند بُعد گردشگری سالمند را به نام جمهوری اسلامی ایران در سازمان جهانی بهداشت به ثبت برساند.
وی با توضیح تاریخچه ضوابط محیط دوستدار سالمند، افزود: شهر دوستدار سالمند، شهری است که در آن، سالمندان و حتی افراد غیر سالمند، به یک اندازه حقوق شهروندی داشته باشند و شهر با سالمندان، غریبه نباشد. استانداردهای لازم را در حوزههای مختلف مناسبسازی و دسترسپذیری داشته باشد و شهری باشد که در آن سالمند فعال بتواند به راحتی امنیت، سلامت و استقلال کامل و فعالیت اجتماعی داشته باشد.
محورهای هشتگانه شهر دوستدار سالمند
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان یادآور شد: برای تعریف شهر دوستدار سالمند، باید ابعاد مختلفی را در نظر بگیریم تا افراد سالمند بتوانند بدون وابستگی یا با کمترین میزان کمک از دیگران زندگی خوبی داشته باشند.
رضازاده درباره منشاء شهر دوستدار سالمند، گفت: سازمان جهانی بهداشت سال ۲۰۰۷ در مطالعهای، اقدام به تهیه استانداردهایی با عنوان «ویژگیهای شهر دوستدار سالمند» میکند و برای آن هشت محور را در نظر میگیرد که بر اساس این ابعاد مشخص میشود که یک شهر تا چه میزان برای زندگی افراد سالمند مهیا است.
وی توضیح داد: این هشت محور شامل «مشارکت اجتماعی»، «حمایت اجتماعی و خدمات سلامت»، «مشارکت مدنی و اشتغال»، «اطلاعات و ارتباطات»، «احترام و همه شمولی اجتماعی»، «مسکن»، «حمل و نقل» و «ساختمانها و فضاهای بیرونی» است.
طرح محیط دوستدار سالمند چیست؟
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت: محیط دوستدار سالمند، طرح بین المللی است که هدف از اجرای آن، این است که محیط شهری و محیط روستایی را برای سالمندان دسترسپذیر کنیم؛ یعنی به گونهای باشد که سالمندان بتوانند با حفظ کرامت، زندگی راحتی در جامعه داشته باشند و به واسطه اینکه سن آنها بالا رفته است، محدودیتی برای آنها به وجود نیاید.
رضازاده تاکید کرد: محیط دوستدار سالمند، محیطی مناسب است. گاهی گفته میشود محیط دوستدار کودک، محیط دوستدار معلول و حال نیز سخن از محیط دوستدار سالمند یا انسانها است که محیطی برای زندگی با کرامت و مساوات در جامعه تلقی میشود که استانداردهای خاص و ضوابط مخصوص به خود را دارد.
رییس دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور در دیدار کارکنان این دبیرخانه با رییس سازمان بهزیستی کشور و مشاور عالی سازمان در امور سالمندان گفت: در طرح «بهزیست محله»، آموزش عمومی برای سالمندان بهعنوان افرادی که میتوانند در فعالیتهای اجتماعی حضور فعال داشته باشند، عملیاتی میشود.
مشاور عالی سازمان بهزیستی در امور سالمندان گفت: یکی از اصلیترین بحرانهای کشور در سال ۱۴۱۰ و نه سال ۱۴۳۰، مسئله سالمندی است.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان گفت: همه وسایل حمل و نقل عمومی در شهر دوستدار سالمند باید دارای صندلیهای مخصوص سالمند باشند و دسترسی آسان به آنها وجود داشته باشد
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با تاکید بر ضرورت ارتقای سواد رسانهای سالمندان، گفت: آموزش استفاده از فضای مجازی از وقوع بسیاری از مسائل مانند کلاهبرداریهای اینترنتی و سوء استفادههای الکترونیک و مجازی پیشگیری میکند.
ارسال دیدگاه
قوانین ارسال دیدگاه