بیماری‌های قلبی‌عروقی در سالمندان

تغذیه سالمندان برای بیماری‌های قلبی‌عروقی

برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی در سالمندان یا جلوگیری از پیشرفت آن لازم است در شیوه زندگی خود به‌خصوص در تغذیه و به ویژه برای کسانی که سابقه بیماری در افراد خانواده دارند، تغییراتی انجام دهید.

برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی در سالمندان یا جلوگیری از پیشرفت آن لازم است در شیوه زندگی خود به‌خصوص در تغذیه و به ویژه برای کسانی که سابقه بیماری در افراد خانواده دارند، تغییراتی انجام دهید.

این تغییرات عبارت‌اند از:

چربی‌های غیراشباع استفاده کنید

مصرف چربی، به‌خصوص چربی اشباع را در تغذیه سالمندان کاهش دهید. روغن‌های نباتی جامد نیز چربی‌های اشباع دارند. روغن مصرفی‌تان را از چربی‌های غیراشباع قرار دهید. مثل روغن زیتون و کلزا که می‌تواند کلسترول LDL را هم کاهش دهد.

کلسترول دریافتی را کاهش دهید

میزان کلسترول دریافتی بدن خود را در تغذیه سالمندان کم کنید. همچنین کلسترول نیز در غذاهای حیوانی وجود دارد. زرده تخم‌مرغ، دل و جگر و انواع گوشت‌ها مقدار زیادی کلسترول دارند.

فیبرتان را افزایش دهید

مقدار فیبر مصرفی در تغذیه سالمندان را افزایش دهید. غلات سبوس‌دار، حبوبات، میوه‌ها و سبزی‌ها از منابع غنی فیبر هستند که می‌توانند به کاهش چربی خون و کلسترول کمک کنند.

میوه و سبزی بیشتری بخورید

مصرف میوه و سبزی را در تغذیه سالمندان به حداقل پنج‌واحد در روز در تغذیه سالمندان افزایش دهید. میوه‌ها و سبزی‌ها علاوه بر فیبر، حاوی آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های گروه B هستند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهند.

وزن ایدئال داشته باشید

وزن خود را محدوده وزن سلامت نگه دارید. در صورت چاقی، وزن اضافه را کم کنید. چاقی به‌ویژه اگر به همراه بالا بودن نسبت دور کمر به دور باسن باشد، عامل مهمی در بیماری‌های قلبی است. نسبت دور کمر به دور باسن در زنان باید کمتر از ۸/۰ و در مردان کمتر ۱ باشد.

از غذاهای خاص استفاده کنید

در برنامه غذایی از موادی مانند انگور، گریپ‌فروت، چای و پیاز و ماهی استفاده کنید.

از رژیم غذایی مدیترانه‌ای استفاده کنید

این رژیم شامل میوه‌ها، سبزی‌ها مخصوصا برگ‌سبز و ریشه‌ای، غلات کامل، آجیل، ماهی‌های غنی از امگا۳ و روغن‌های غیراشباع و مقادیر کمی گوشت قرمز است.

منبع: دبیرخانه شورای ملی سالمندان کشور