
۸ نکته برای کاهش فشارخون در سالمندان
بیش از 60 درصد افراد بالای 60 سال به پرفشاری خون مبتلا هستند. پرفشاری خون در زنان سالمند شایعتر از مردان سالمند است و متاسفانه بسیاری از مبتلایان به این عارضه خطرناک از مشکل خود خبر ندارند.
بیش از ۶۰ درصد افراد بالای ۶۰ سال به پرفشاری خون مبتلا هستند. پرفشاری خون در زنان سالمند شایعتر از مردان سالمند است و متاسفانه بسیاری از مبتلایان به این عارضه خطرناک از مشکل خود خبر ندارند.
پرفشاری خون عامل مهم ایجاد کننده سکته مغزی، نارسایی قلب، مرگ ناگهانی قلبی، و نارسایی مزمن کلیه است. شیوع عوارض پرفشاری خون در سالمندی بیشتر است.
بهطور کلی برای کاهش این مشکل به افراد مبتلا به فشارخون بالا و همچنین سالمندان توصیه میشود:
۱٫ سالمندان مبتلا به پرفشاری خون باید مصرف نمک را محدود کنند.
۲٫ در صورت داشتن وزن اضافی، در جهت کاهش وزن اقدام کنند.
۳٫ فراموش نکنند که بیشترین مقدار نمک در غذاهای آماده و غذای رستورانها یافت میشود.
۴٫ به اندازه کافی میوه و سبزیجات مصرف کنند. چراکه مصرف میوه و سبزیجات بیشتر و چربی کمتر میتواند با کاهش فشارخون همراه باشد.
۵٫ از کشیدن سیگار اجتناب کنند.
۶٫ به طور منظم قند و کلسترول خون را اندازه گیری کرده و در صورتی که بالاست، تحت نظر پزشک درمان شوند.
۷٫ در صوریت که شرایط جسمانی اجازه میدهد، ورزش ایروبیک ملایم انجام دهند.
۸٫ اگر با این اقدامها فشارخون کاهش نیافت، درمان دارویی لازم است.
داروها و فشارخون
* بسیاری از سالمندان و از جمله سالمندان مبتلا به پرفشاری خون در هنگام بلند شدن از زمین یا بعد از مصرف غذا دچار افت فشارخون می شوند.
در این افراد مصرف داروهای کاهنده فشارخون ممکن است با تشدید این علایم همراه باشد. چنین افرادی باید موضوع را با پزشک خود در میان گذارند تا مناسبترین دوز دارو برای ایشان انتخاب گردد.
* اگر مصرف این داروها باعث گیجی و خوابآلودگی بهخصوص در افراد سالمند میشود، باید تحتنظر پزشک دوز داروها را کم کرده تا علایم رفع شوند.
* توصیه میشود سالمندان مبتلا تا زمان کنترل پرفشاری خون ماهانه و بعد از آن هر ۳ تا ۴ ماه یکبار برای پایش وضعیت سلامت به پزشک مراجعه کنند.